Självpublicering

Första boken släppt

2014-02-24 16:45 #0 av: Alwyn

Nu i helgen släppte jag min första barnbok. Jättekul och superspännande. De var så fina där de låg i kartongen från bokbinderiet och jag kände mig så nöjd och glad, visst är det underbart!?

Men så upptäckte jag en liten besvikelse: två bilder som var skapta att ses/läsas på vars en sida ser ut att vara en enda stor bild....inget fel med det men kolla så ska ni få se varför läsaren kan bli lite förvirrad. Det ser ut som om det är tre barn, men det ska vara samma tjej ...med sin mamma och syster till vänster och ensam med huset till höger.

Nu känner jag nästan lite skuldblandade känslor var gång boken beställs, så synd för jag är väldigt nöjd med den annars!

Det är ju 250 böcker som är färdigtryckta. Vad hade ni gjort?

Anmäl
2014-02-24 16:48 #1 av: _Alicia_

Vill bara påpeka något, man skriver bara med tre punkter och stor bokstav efter punkt. :)

Anmäl
2014-02-24 17:46 #2 av: Zynell

Man kan säga att jag råkade ut för lite samma sak, fast jag hade inga bilder i min bok. Det var en skönlitteratur för vuxna och jag gjorde ju allt arbete själv med den. Jag hade inte ett tjugotal personer som kunde hjälpa mig med dittan och dattan som stora förlag har. Jag tyckte att jag hade korrekturläst boken bra, men när jag väl hade den tryckt i min hand upptäckte jag att det ändå fanns stavfel här och där. Inte särskilt roligt. Jag kunde dock inte göra något åt det eftersom det skulle kosta mig pengar jag inte hade. Så för mig får det bli så att jag får sälja slut på de böcker jag har och först till nästa upplaga rätta till de fel jag har hittat. 

Men det är så man lär sig. Den boken var mitt första försök att skapa en bok helt från grunden. Nu vet jag hur jag INTE ska göra till nästa gång. Glad

Grattis till din bok förresten och lycka till! Blomma

Anmäl
2014-02-24 21:22 #3 av: Alwyn

#1 jaha, har du källhänvisning till det? Efter ett flertal punkter har jag lärt mig att det ska vara liten bokstav eftersom det räknas som en fortsättning på det som står innan. Antalet punkter är det ingen som sagt något om någonsin :P

#2 tack ska du ha, ja jag får väl göra så, dvs ändra till nästa upplaga.

Anmäl
2014-02-24 21:44 #4 av: Zynell

#3 Varsågod! 

När det gäller skrivregler rekommenderar jag Språkrådets hemsida. Där står det hur man använder de tre punkterna. Glad De har en massa bra tips och råd om man är osäker. 

Här är en länk: http://www.sprakradet.se/servlet/GetDoc?meta_id=1950

Annars finns ju också en bok som heter "Svenska skrivregler". Hur bra som helst! Den hjälpte mig mycket. Den borde finnas tillgänglig hos alla möjliga nätbokhandlare. 


Anmäl
2014-02-24 21:44 #5 av: _Alicia_

#3 Mina lärare tjatar på mig om det hela tiden så ja, jag är rätt säker. Funderar

Anmäl
2014-02-25 07:34 #6 av: Niklas

#0: Grattis! Vad kul. Glöm bilderna. Du kommer aldrig att ge ut en bok där det inte finns något du vill ändra efteråt. Det spelar ingen roll hur många gånger den är korrläst. Var glad för boken i stället. :-)

Vad heter boken? Var säljer du den?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2014-02-26 17:37 #7 av: Alwyn

Tack Niklas! Hehe ok ska försöka att inte vara så självkritisk. Boken heter "Jane och trädet" och kan köpas på min webbsida: www.litenomtanke.se 

_Alicia_ det som din lärare säger stämmer inte riktigt. Må hända att det ska vara tre punkter och inte fler... men det ska inte vara stor bokstav på ordet efter punkterna:

http://www.learning4sharing.nu/trepunkter-204108.html


Anmäl
2014-02-27 10:43 #8 av: Niklas

Om det ska vara versal efter de tre punkterna beror på vad de tre punkterna står för. Skriver jag en mening och ersätter slutet med tre punkter ska nästa mening förstås börja med versal. Skriver jag de tre punkterna för att ersätta ord mitt i meningen forsätter resten av meningen med gemener.

"Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska skriva ... Man lär sig ständigt något nytt."

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.