Design

En liten ros.

2013-10-17 12:17 #0 av: Zynell

Jag gillar att leka runt med Gimp för att lära mig så mycket som möjligt. Idag lekte jag med en ros som jag hittade hos freedigitalphotos.net av pixomar. Så här blev resultatet. Glad


Anmäl
2013-10-18 07:15 #1 av: Niklas

Glad Ska du använda den till något eller är det bara på skoj?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2013-10-18 08:09 #2 av: Zynell

Den är mest tänkt på skoj och för att lära mig mer om bildredigeringsprogram eftersom jag inte har köpt bilden. Har bara laddat ned en gratisversion. Tror inte man kan göra särskilt mycket med sådana bilder. GladOm det är något seriösare, till exempel bokomslag, så köper jag alla mina bilder från Dreamstime. 

Anmäl
2013-10-18 09:20 #3 av: Niklas

Okej. Är Dreamstime specialiserade på någon särskild typ av bilder eller varför använder du just dem?

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl
2013-10-18 09:37 #4 av: Zynell

Det har nog blivit så att jag fastnat för dem. Jag har köpt bilder från andra ställen också, men de billigaste och bästa bilderna har jag hittat på Dreamstime. Där verkar det som att man inte behöver lägga ut 500-800 kronor på en bild som hos till ex Istock. Hittade många fina bilder jag ville ha där, tills jag såg priset. Dreamstime känns mer riktad mot den lilla människan eller företagaren, medan Istock till exempel är för stora företag osv. Jag var inne och kollade på en annan sajt också, men kommer inte ihåg vad den heter.

Jag ska nästa månad köpa en subscription hos Dreamstime. Det kommer att kosta mig ca 1500 kr och under en månads tid kan jag då ladda ned 750 bilder dvs 25/dag. Jag har redan samlat ihop många bilder jag planerar att köpa och göra omslag av. 

På Istock kan man inte välja en månad, utan måste köpa 3 månader, vilket jag aldrig skulle ha råd med. Det skulle kosta ca 6500 kr.

När det gäller själva bilderna så hittar man nog precis vad som helst hos Dreamstime, skulle jag tro. De har hur mycket som helst att välja bland. Jag har än så länge hittat allt jag letat efter och jag letar efter bilder på människor i olika positioner, naturbilder, djur, rymden osv osv. 

Så kortfattat kan man säga att jag är nöjd med sidan och kommer nog hålla mig där i fortsättningen. Glad

Anmäl
2013-10-18 09:38 #5 av: Zynell

Fast samtidigt planerar jag att köpa en systemkamera inom snart framtid och ta egna bilder till omslag osv. Intresset för fotografering har verkligen vaknat i mig. GladJag har redan kollat upp vilken kamera jag ska ha och har fastnat för Nikon D3200. 

Anmäl
2013-10-18 11:22 #6 av: Niklas

Okej. Fotolia är bra också. Där behöver man inte betala en förmögenhet heller.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.