Annons:
Etikettböcker
Läst 6369 ggr
Zynell
2013-02-13 12:36

Boktips för ditt skrivande.

Ibland händer det vi allra helst vill undvika - vi fastnar i vårt skrivande. Kanske är det en mening som låter konstig, eller en särskrivning som förvirrar oss.

Ibland händer det vi allra helst vill undvika - vi fastnar i vårt skrivande. Kanske är det en mening som låter konstig, eller en särskrivning som förvirrar oss. Oftast har vi inte någon att vända oss till med våra funderingar. Sambon bara rycker på axlarna och har inte den blekaste aning. Folk på olika skrivforum undviker att svara på våra inlägg och i värsta fall leder det till att vi tröttnar på att skriva. Det är ett skräckscenario för den som brinner för ord och text. Ingen vill fastna och störa sig på en sådan liten sak som några enstaka bokstäver. 

Jag har råkat ut för detta flertalet gånger. Då har man stått mållös och inte haft den blekaste aning vad man ska göra. 

Jag har löst problemet med att införskaffa två böcker som ofta är mina räddare i nöden. Kanske är de något för dig också.

Svenska skrivregler

"Svenska skrivregler" är en helt underbar bok. Den besvarar alla möjliga frågor om bland annat särskrivningar, hur man använder citattecken, punkter, styckesindelning och så vidare. 

Ett måste att ha i bokhyllan om man älskar att skriva. 

Språkriktighetsboken

"Språkriktighetsboken" hjälper med formulering, meningsuppbyggnad, ordföljd, utelämningar, tillägg och så vidare. Heter det jag såg han? Eller heter det jag såg honom? Skriver man en bok eller ett bok

Ytterligare en bra bok att ha hemma om man gillar att skriva.

Annons:
MissInAction
2013-02-19 22:47
#1

Åh tack så mycket! Jättebra tips för en språkpolis som jag😊😛


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Zynell
2013-02-19 22:57
#2

Varsågod! Jag har haft stor glädje av de böckerna. Hoppas du också får det. 😃

Niklas
2013-02-28 08:07
#3

Mitt tips är Att skriva : en hantverkares memoarer av Stephen King. Det är den bästa bok jag har läst om skrivhantverket.


Vänliga hälsningar, Niklas
Är du intresserad av runstenar och runristningar?

Upp till toppen
Annons: